Coca de marbre.

El nombre de vegades que he fet aquesta coca no el vos podria dir mai! Va esser després del gató, la segona que vaig fer tota sola, i d’això ja fa uns anys. I com que agrada molt, la feia amb molta freqüència: és senzilla de fer, original, i amb ingredients que tots tenim a mà. La recepta inicial venia amb la xocolata Nestlé, però ma mare en va modificar una mica les quantitats i queda un bescuit gens sec, atapit, amb un dolç gust a xocolata i un regust a mantega molt delicat. Tota una llamineria per berenar! 

Ahir la vaig preparar perquè avui fa 17 anys probablement una de les persones més importants de la meva vida, na Maria del Mar, la meva princesa que li dic. Després de comentar una mica que volia que li fes pel seu aniversari, (havia de ser relativament senzill perquè l’he duit a l’institut) me va deixar caure un: ” a jo és que m’agrada molt la coca de marbre…” I així ho vaig adjudicar. 

Maria del Mar, si llegeixes això, donar-te les gràcies per ser el trosset de l’univers on més bé es respira, com diu la cançó de Miquel Abras. Moltíssimes felicitats princesa, t’estim.

Jo he escollit un motlle de “plum cake” avui, però és apte qualsevol motlle. I què, ens hi posem? 

Ingredients.

Per la coca:

  • 200 gr de mantega.
  • 250 gr de sucre.
  • 200 gr de farina.
  • 200 gr de xocolata.
  • 5 ous.
  • 1 sobre de llevat en pols..
  • Un pessic de sal.

Per la cobertura:

  • 180 gr de xocolata.
  • 3 cullerades de llet.
  • 20 gr de mantega.
  • Perletes de colors.

Elaboració. 

Per començar, separam els blancs dels vermells i els dipositam en bols diferents. Afegim el sucre als vermells i ho mesclam tot amb el braç elèctric fins que blanquegi. Després hi afegim la farina, i el sobre de llevat.

Dins un altre bol, pugem els blancs a punt de neu amb el pessic de sal. Quan siguin apunt, els incorporem amb delicadesa a la mescla anterior, amb moviment de dalt a baix. Tot seguit fonem la xocolata al bany maria.

És el moment d’escalfar el forn a 180 º.

Ara dividim la massa en dos recipients, i a una de les parts hi afegim la xocolata i la hi incorporam bé. A continuació, untam el motlle escollit amb mantega, i després amb farina de manera que quedi cobert uniformement. Tot seguir, hi dipositem la massa per tandes, una mica de la blanca, i una mica de la negra, fins a buidar els dos recipients. És important que no barregeu per res dins el motlle les dues masses, perquè es perd l’efecte de marbre desitjat! (Ho dic per experiència pròpia!)

Quan el forn sigui calent, hi ficam el motlle, i covem la coca durant una hora aproximadament. Per verificar si és cuita, el truc de l’escuradents: Si surt net, la coca és llesta.

Quan haguem tret la coca del forn, la deixam refredar. Mentre, preparem la cobertura. Per això, fonem la xocolata al bany maria amb la mantega i la llet. Quan sigui apunt, desemmotllam la coca, i hi escampam per sobre la xocolata. Finalment la guarnim amb perletes de colors, i ja ho tenim!

Esper que us agradi molt!

Advertisements

2 thoughts on “Coca de marbre.

  1. Aquesta coca és fantàstica. la família m,en demana més i més. gràcies per la recepta . Ara aniré cap als bunyols i després ho provaré amb l, enssaïmada. Gràcies de nou salut i bon profit

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s