Barqueta de tumbet i formatge de cabra.

El tumbet és un plat ben tradicional a Mallorca, i se’m va ocorre que fer-ne una tapa amb un toc diferent, el rull de formatge de cabra, podria resultar. I així va esser! El vaig preparar per dur-lo a la paradeta de la fira d’Ariany juntament amb els ous de guàtlera i sobrassada amb mel i romaní, i un maki sushi que no em va acabar de convèncer. Quan n’hagi millorat la recepta, i em surti com toca, un dia la publicaré. 

Les fotografies no són gaire cosa, ja que són les que vaig fer el dia de la fira, i no vos puc ensenyar un resultat individual, però esper-ho que us en pugueu fer una idea.

És molt senzill de fer, i no necessita cap ingredient mal de trobar, tots en tenim per casa! Així que com a entrada, per fer venir la gana abans d’un bon àpat, és ben encertat. Ho provam? 

Ingredients per 12 barquetes. 

  • 2 albergínies.
  • 3 patates mitjanes.
  • 2 carabassons.
  • 2 pebres vermells.
  • 180 gr de rull de formatge de cabra.
  • 300 gr de tomàtiga ratllada.
  • Una cullera d’oli d’oliva verge.
  • Una cullerada petita de sucre.
  • Oli per fregir.
  • Moraduix.
  • Sal.
  • 1 baguet de pa.
  • Germinat (opcional)

Elaboració.

Començarem netejant els pebres vermells, les albergínies i els carabassons. Pelam les patates. A continuació, tallem les patates i els carabassots i les albergínies en rodanxes d’un cm de gruixa aproximadament. A les albergínies les col·locam dins un colador i hi posam sal, perquè perdin l’accés d’aigua. Tot seguit, tallam els pebres en trossos regulars.

És el moment de fregir les verdures. Posam una paella amb oli per fregir, i quan sigui calent, fregim per torns totes les verdures, i les en treure-les de l’oli, les posam sobre paper absorbent per eliminar-ne l’accés d’oli i els hi posam sal al gust.

Per fer la salsa de tomàtiga, posam l’oli d’oliva verge dins la pella, i  després hi afegim la polpa de la tomàtiga, remenam una mica i llavors hi afegim el moraduix, sal al gust i el sucre. (Hi posam sucre per contrarestar l’acidesa) Reduïm un poc la salsa a foc fort, i ja la tenim a punt.

Preescalfem el forn en grill a 180 º .

És el moment de muntar les barquetes: tallam la baguet de pa en dotze trossos similars i els untem amb la salsa de tomàtiga. Després hi col·locam les verdures a sobre: primer la patata, després el carabassó, la albergínia i finalment el pebre. A sobre del tot hi col·locam un tros de formatge i repartim les barquetes sobre una llauna. Les ficam el forn, i gratinam 4 minuts aproximadament.

Trem les barquetes del forn, les emplatem i ho decoram amb el germinat. Ja són apunt!

Bon profit!

Advertisements

4 thoughts on “Barqueta de tumbet i formatge de cabra.

  1. Isabel,el proper sopar hi haurà es teus entratns i ferem una mica de propaganda,esper que hem surtin tan bons com es teus.A veure si animes a na Malen a cuinar… T’estaria eternament agraida.

    • No pos en dubte que et quedaran fantàstics! I t’he de donar ses gràcies no només per sa propaganda, sinó per lo contenta que em fas de fer-les. Respecte a na Malen, faré tot lo que podré jajajajaja faltaria més. (Si he de ser sincera, sabem de sobres que si ella vol pot amb tot! És genial.)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s