Coca esponjosa de nata.

La meva padrina fa un gelat d’ametlla que m’agrada molt, i aquest cap de setmana, en vista de que era ja l’últim d’aquest any, vaig decidir fer una coca per acompanyar-lo. De coques per menjar amb gelat n’hi ha moltíssimes, i no puc dir quina és millor. M’agraden totes… Per volia elaborar-ne una versió pròpia, ràpida i senzilla. No tenia moltes coses per casa, i m’hi vaig decidir amb el que hi havia.

El resultat és un bescuit al qual la nata li proporciona esponjositat, humitat i li confereix sobre tot un intens gust característic làctic i mantegós. Una delícia pels amants de la nata, que amb una tassa de cafè és converteix amb un esmorzar perfecte. Comença a refrescar, i els dies ja són freds i grisos, però res com un dolç i una beguda calentona per entrar en calor i començar o acabar el dia . 

Anem per feina?

Ingredients.

  • 200 ml de nata ben freda.
  • 175 gr de sucre.
  • 175 gr de farina.
  • 3 ous.
  • 1 sobre de llevat.
  • Mantega per untar el motlle.

*: Els ingredients són per un motlle petit de  20 x 10. 

Elaboració.

Començarem dipositant el sucre i els ous dins un bol i mesclant-ho tot amb el braç elèctric de varetes fins que hagi quasi triplicat el volum.

Encenem el forn a uns 180 º.

Mesclem la farina i el llevat, i ho afegim per tandes a la mescla prèvia d’ous i sucre amb moviments d’avall a amunt. És el moment de pujar la nata. Per això hem de menester que sigui ben freda. L’abocam dins un bol i la pujam amb el braç elèctric de varetes fins que quedi ben ferma. Llavors l’incorporam per tandes a la massa amb moviments de dalt a baix.

Ara, untam el motlle amb mantega i després amb farina a fi de que quedi cobert uniformement.  Hi introduïm la massa i ho enfornem durant aproximadament 45 min. Comprovem que és cuit amb un escuradents: si surt net, està apunt!

Que vagi de gust!

Anuncis

2 thoughts on “Coca esponjosa de nata.

  1. Bon dia!
    Vaig trobar el teu bloc per un enllaç al facebook i me va encantar! Ahir vespre vaig provar de fer la coca de nata que proposes i avui dematí n’hem berenat, i t’he de dir que ha estat boníssima, molt esponjosa i suau, es fon a la boca.
    Ara toca provar la coca de marbre que també fa una bona pinta…

    • Estic molt contenta de que fos del vostre gust, i vos hagi fet profit! Moltes gràcies, i esper amb il·lusió el resultat de la de marbre, que si bé no és tan suau, sinó una mica més densa, és tota una delícia. De nou, gràcies Antònia!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s