Magdalenes especiades de carabassa i anous.

Arribada la tardor, tot es tenyeix de colors terra, marrons, groguencs, taronges i carabasses. I precisament la carabassa és la protagonista d’aquestes magdalenes. He decidir fer-ne abans que se’n passi la temporada. La padrina me’n regalà una, i quin color més preciós que tenia quan la vaig encetar!

La recepta, me la va donar la meva padrina jove, a qui li agraden molt. Tenen un lleuger gust a carabassa, disfressat  de dolçor i espècies i gust d’anous. Jo les present tal qual, però amb cobertura de xocolata blanca o negra, han de ser excel·lents. Pel que fa a les anous, va al gust. Qui no n’hi vulgui posar, no pugui, s’estimi més posar-les hi més picades, menys… Cap problema, quedaran igual de bé. Jo els hi vaig posar lleugerament picades i aquí en teniu el resultat! No en menjaríeu una? 

Ingredients per 12 magdalenes.

  • 300 gr de carabassa.
  • 100 gr de sucre.
  • 100 gr de sucre morè.
  • 2 ous.
  • 80 gr d’oli de gira-sol.
  • 150 gr de farina.
  • 1 cullereta de canyella.
  • 1/2 cullereta de gingebre en pols.
  • 2 culleretes de vainilla líquida. *
  • 1/2 bicarbonat.
  • 1 sobre de llevat.
  • 1 pessic de sal.
  • 100 gr d’anous esmicolades.

*: Si no teniu vainilla líquida, la podeu substituir per 20 gr de sucre avainillat, i restar 10 gr al sucre blanc.

Elaboració. 

Per començar, courem la carabassa tallada a daus al vapor uns 15/20 minuts, a la qual prèviament li haurem tret tots els fils, llavors i pell. Jo ho he fet així, perquè conserven millor les propietats, però bullida queda igual de bé.

Posam a encalentir el forn a 180 º.

En esser cuita, l’abocam dins un bol, hi afegim el sucre, i ho mesclam bé. (Millor si us podeu ajudar del braç elèctric amb les varetes). Quan s’hi hagi incorporat bé, i hagi refredat una mica, és el moment d’introduir-hi l’oli, els ous i les espècies. Ho mesclam tot bé, fins obtenir una massa perfectament uniforme. És el moment de mesclar-ho amb els ingredients secs.

Dins un bol, mesclam el bicarbonat, la farina i el sobre de llevat. Ho anam afegint per tandes, a la mescla de la carabassa, fins que s’hi hagi incorporat completament. Per enllestir la massa, hi mesclam les anous a fi de que es distribueixin per tot.  Ara, abocam la massa dins 12 recipients per magdalenes amb una màniga pastissera o una cullera fins quasi tapar el límit del paper, ja que la massa no puja gaire. Si no teniu un motlle, us podeu ajudar de flameres i un paperet de magdalena dins cada una.

Covem les magdalenes al forn durant uns 20 o 25 min.  Per comprovar si són cuites en punxem una amb un escuradents i si surt net, ja les podem treure.

Les deixam refredar, perquè de calentes són més delicades que en esser fredes, i ja les podem gaudir!

Que tal amb un tassó de xocolata desfeta? Tota una delícia! Bon profit!

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s