Picades d’abella.

2.

Primera recepta dolça d’aquest any nou, i aquesta vegada puc dir que es cenyeix perfectament al nom del bloc, de mel i sucre. Fàcils, amb sucre i mel.  I es que la veritat, les picades d’abella no tenen cap secret ni un, i es fan amb un obrir i tancar d’ulls! I a sobre, són un delícia i no embafen gens, són tot un vici.

Aquest dolç sembla que té el seu origen al poble de Manacor, on aquests dies han estat de festa per Sant Antoni. I a casa, com que mon pare és Toni, entre moltes altres coses, ens vam decidir a provar-les de fer. I ja us dic: a la primera. Tenen aquell toc cruixent de la pasta de fulls, el gustet de les ametlles, el sucre…

Don coratge a tothom perquè ho provi,a més a més, quedareu com reis amb un tres i no res. 

Ingredients. 

  • 2 làmines de pasta de fulls.
  • 100 gr de mantega. 
  • 120 gr de sucre.
  • 3 cullerades de llet.
  • 125 gr d’ametlles laminades.
  • 1 cullerada de mel.(Opcional)

Elaboració. 

Primer encenem el forn a 200ºC.

A continuació, posam la llauna de fulls sobre una llauna amb paper de forn i la tallam a triangles petits (al vostre gust).

Ara posarem dins una olla petita, la mantega juntament amb la llet, el sucre i la mel (si decidiu posar-li) i ho fonem tot a foc lent. En esser llest, untarem generosament amb un pinzell els triangles. Després, hi col·locarem les ametlles laminades per sobre a fi de que ens quedi uniforme, i finalment, hi tornarem untar el que ens quedi de la mescla anterior.

És el moment d’enfornar les picades d’abella durant uns 20 minuts, o fins que siguin rosses. Si obriu molt el forn, es provable que no pugin com cal.

I per acabar, les treim del forn, les deixam refredar i llestos!

Aguanten molt bé un parell de dies dins un tàper. Molt bon profit!

3.

Advertisements

8 thoughts on “Picades d’abella.

  1. He d’acceptar que t’han sortit delicioses! I no només això, han estat s’alegria des dia!
    Ah, a veure si amb aquesta recepta teva, en fer-ne me surten més dolces!

  2. Jo en vaig fer aquest estiu i tenguèren un exitarro. És una recpeta molt senzilla però el resultat és espectacular. Com que faig feina a Manacor, per allà, en qualsevol ocasió, aprofitam per menjar-ne. Són famoses les de Can Florit. Gràcies per penjar la recepta, així la tenim a mà. Una besada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s