Pastís de formatge i confitura de fraules.

1.

Aquest és un dels pastissos que hem fet sempre a casa. I jo dic, que si una cosa es fa tan sovint, serà perquè té alguna cosa bona, o no? És fàcil, senzilla, lleugera, fresca i encanta. Això últim, sobre tot a la meva germana. Per això, aquesta recepta va per ella, perquè malgrat no ens ho diguem sovint, l’estim moltíssim. Gràcies Xisca Neus.

Bé, com un deia, es prepara en un tres i no res, només necessita unes hores de gelera. Per això és fantàstic per preparar-la amb antelació i si teniu un compromís, llevar-vos ho de sobre aviat i deixar tothom content (i amb bon gust de boca).

Respecte a la confitura, la meva, no té molt bona presència però la feim a casa, amb fraules de l’hort, i és molt bona. La podeu substituir per la confitura que volgueu, la que més us agradi! I només una cosa més, jo li pos talment, perquè és com més ens agrada, però si ho preferiu,  hi podeu dissoldre gelatina i que agafi cos. Queda més lluit, i si us agrada més, és un moment.

Us ha fet gana?

Ingredients.

Per la base de galletes:

  • 250 gr de galletes Maria.
  • 100 gr de mantega.
  • 2 cullerades de moscatell.

Per la crema:

  • 400 ml de nata. 
  • 300 gr de formatge tipus philadelphia.
  • 2 sobres de quallada. *
  • 400 ml de llet.
  • 140 gr de sucre. (Al gust)
  • 200 gr de confitura de fraules.

*: Si us agrada molt ferma, n’hi podeu posar tres.

Elaboració. 

Per començar, prepararem la base de galleta. Per això, picarem les galletes fins que quedin ben fines. Hi afegim la mantega fosa i el moscatell, i amb la mà, mesclam fins obtenir una massa modelable. Si no us queda compacte, hi podeu afegir una cullerada de llet, o més mantega.  Després, la escampam uniformement per la base d’un motle desmuntable.

A continuació, dins un tassó posam la llet i hi dissolem la quallada.

Es el moment de preparar la crema de formatge. Per això, posam la nata, el formatge blanc, i el sucre dins una olla al foc mitjà/fluix. Hem de remenar constantment amb una cullera tocant el fons de la base. (És important que no es cremi, perquè agafa mal gust!) Tot d’una que agafi el bull, hi abocam la llet amb la quallada, i seguim remenant fins que torni a bullir. Després, ho retiram del foc, i dipositam la mescla dins el motlle sobre la galleta. Ho deixam temperar a temperatura ambient i després ho guardam dins la gelera mínim 12 hores.

Passat el temps, desmuntam el motlle i per acabar hi escampam la confitura de fraules per sobre.

Bon profit!

2.

Advertisements

2 thoughts on “Pastís de formatge i confitura de fraules.

  1. Quina gola de pastís, fa molt bona pinta! 😀 A casa nosaltres el fem diferent, no li posem quallada. Serà qüestió de provar-lo com l’has fet tu. Una pregunta, les fraules són maduixes? 🙂

    Molts petons ^^

    • Gràcies Laia! Sí, són maduixes. A les Balears, abans de dir freses, se’ls deia així, i em sap greu que es perdi el mot, i l’he volgut recuperar.
      La feis amb gelatina a casa vostra? Estaré contenta de que la provis i em diguis que tal t’ha anat. Un petó!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s