Quiche de xampinyons, porros i cuixot.

1.

De ben segur que heu menjat moltes vegades i feta de moltes maneres una quiche. Ma mare en fa sempre que tenim qualque cosa, perquè és fàcil i agrada a tothom! En fan de tots els gustos, amb pasta brisa, de fulls, amb formatges de cabra, amb salmó, amb poma, amb tonyina, espinacs… En fi! Una recepta molt versàtil que dóna ales a a la imaginació.Probablement la  més coneguda és la quiche Lorraine, de cansalada i ceba. Aquest pastís salat té el seu origen a França, tot i que és coneguda a tot el món.

Si no voleu fer la pasta o no teniu temps la podeu comprar feta, que és de bona qualitat, i servirà ben igual. Però a jo m’agrada fer-la a casa, i pels més valents, us animo a que també ho proveu. L’èxit està assegurat!

Us explic com fer-la. 

Ingredients. 

Per la pasta brisa o “quebrada”:

  • 225 gr de farina fluixa. 
  • 120 gr de mantega.
  • 5 cullerades d’aigua de gelera.
  • Pessic de sal.

Per el farcit:

  • 3 o 4 porros. 
  • 300 gr de xampinyons.
  • 200 gr de cuixot dolç en talls.
  • 100 gr de formatge gouda. (O el que preferiu)
  • 200 ml de nata.
  • 200 gr de llet.
  • 4 ous.
  • Sal.
  • Oli.
  • Pebre bo.
  • Nou moscada.

Elaboració. 

Començarem a preparar la pasta. Per això, posam la farina i el pessic de sal dins un bol, feim un petit volcà i hi abocam la mantega tallada a daus petits i l’aigua. Amb la mà, l’amassam el mínim fins que tots els ingredients s’hagin convertit en una bola compacte. És important no amassar gaire aquesta pasta, perquè perd la seva gràcia. En tenir-la apunt, la guardam dins el bol tapat amb un film i la posam dins la gelera. Hi ha d’estar una hora mínim.

Ens posam a preparar el farcit. Per començar, tallarem els porros ja nets, per la meitat i després en semicercles d’un dit de gruixa, després laminam els xampinyons. A continuació, posam una pella al foc amb una mica d’oli d’oliva. En esser calent, hi posam primer els porros, i passat un o dos minuts, hi afegim els xampinyons. Quan vegem que comencen a baratar el color apagam el foc. Pensau que no han de coure del tot, perquè els queda tot el temps de forn.

Encenem el forn a 200 ºC.

Per seguir, feim a trossets quadrats el cuixot, i tallam el formatge en cubets ben petits. Ho posam tot dins un bol, juntament amb els xampinyons i els porros. Hi afegim la nata, la llet, i els ous. Ho mesclam tot, i ho ajustam de sal, pebre bo i nou moscada al gust.

És el moment d’estendre la pasta sobre un motlle (jo n’utilitz un de desmuntable) prèviament untat de mantega i farina. En tenir-lo ben folrat amb la massa, hi abocam el farcit, i ho enfornam uns 45-50, fins que sigui ben ros.

El treim, el deixam refredar, i ja el tenim apunt!

Bon profit!

4.

Anuncis

2 thoughts on “Quiche de xampinyons, porros i cuixot.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s