Més d’un pensareu, quina combinació més estranya. Però don fe, de que aquesta mescla de sabors dóna resultat. La dolçor justa de la mel i la poma, l’àcid d’aquesta, amb el fumat del salmó, la suavitat del formatge i aquella tapara que dona un toc diferent, no deixa indiferent a ningú.
Amb aquesta recepta, i la barqueta d’ou de guàtlera i sobrassada amb mel i romaní, em present al Concurs de Mossegades que organitza aquest mes de febrer Anardetapes. És al primer concurs en xarxa i el primer gastronòmic al qual me present, i em fa molta il·lusió. Han tingut molta paciència i han estat molt amables. Esper que sigui el primer de molts concursos, perquè serà una experiència fantàstica, i tots en traurem un caramull d’idees per uns bons aperitius.
Anam amb la recepta? És ben senzilla!
Ingredients per 8 mossegades.
- 6 llesques de pa de motlle blanc i sense crosta.
- 8 talls de salmó fumat.
- 160 gr de formatge tipus philadelphia.
- Una cullerada de tàpares (opcional)
Per la vinagreta de poma:
- Una poma.
- 3 cullerades d’oli d’oliva verge.
- 1 i 1/2 cullerada de vinagre de Mòdena.
- 1 i 1/2 cullerada de mel.
- Un pessic de sal.
Elaboració.
Per començar, untarem generosament de formatge, quatre de les sis llesques del pa de motlle. Després, les col·locarem unes sobre les altres aconseguint dos sandvitx de tres pisos. Els farem dos talls, a fi de que ens quedin vuit porcions. Ja tenim la base feta.
És el moment de preparar la vinagreta. Per això, pelarem la poma, la tallarem a daus ben petits i la reservarem. Dins un tassó, o recipient petit, posarem l’oli, la sal, el vinagre, i la mel. (Per aconseguir que es mescli millor, prèviament fondrem una mica la mel al microones.) Ho mesclam tot amb energia, i hi incorporam la poma. Si trobau que es molta, no l’hi poseu tota.
Passarem a muntar les nostres mossegades. Si les heu de servir dins una safata, jo les vaig col·locar sobre regalims de mel. Per això, amb una forqueta banyam les puntes de mel i la deixam caure en forma de fils dins la safata. Col·locarem tot seguit els pisets de pa de motlle, i a sobre hi posarem un tall de salmó fumat una mica revoltillat perquè faci més goig.
Ja per acabar, hi posarem per sobre la vinagreta de poma, i les tàperes.
Esper que us agradi. Que aprofiti!
Isabel té una pinta boníssima! 😀 La foto és espectacular ^^ Ja m’agradaria a mi fer fotos com les teves 🙂
La combinació m’ha semblat boníssima de philadelphia amb salmó la fem sovint, però hi haurem d’afegir la vinagreta que proposes ^^ (i les tàperes! Ens encanten)
Molts petons 😀
Moltíssimes gràcies Laia! Una altre afició que vaig tenir va ser la fotografia, que si bé es cert que fa molt, al realment important és el gust, i no pos en dubte que les teves receptes no em tenen res a envejar!
Si proves de fer-lo, esperaré encantada saber que tal t’ha anat. 🙂
Una abraçada!
El concepte “mossegada” en comptes de pinxo, tapa o similars, em sembla fantàstic, molt gràfic i molt català! I aquesta que presentes té una pinta espectacular!!! Una abraçada Isabel!!!
Moltíssimes gràcies. De fet, el nom de mossegada és per fer més ressò al concurs, a mi també em sembla molt original! ^^
Una mossegada boníssima! m’agrada la teva vinagreta i el toc final de les tàperes. Jo també hi he participat, trob que és una bona iniciativa. Fins aviat!
He vist la teva proposta. M’ha semblat genial! Me l’apunt. Ja tens el meu vot! Molta sort!
Segur que esta delicios!!! jo ho provaré segur.
Chus
Moltíssimes gràcies Chus! Esperaré la teva experiència.