Benvinguda primavera! I és que, tot i que l’hivern no ha estat gens mal de dur, el sol sempre es fa enyorar. S’allarguen els dies i amagam a poc a poc els abrics a l’armari. Torna l’escalforeta sobre la pell, tot recupera color, i vida. I la primavera ens regalarà com cada any les seves coses més dolces: cireres, fraules, albercocs… Un encant d’estació. I el millor? Que s’acosta l’estiu!
Idò l’alegria d’aquesta arribada, m’ha inspirat aquestes palmeretes, que la meva germana n’ha fet per dur a les seves amigues demà a classe. Són molt, molt fàcils de fer. No tenen cap secret ni un, i queden tan lluïdes! Una proposta ben senzilla, que per acompanyar una tassa de cafè, o de suc de taronja a l’hora de berenar, queda de meravella. A més, a més, si teniu nins petits per casa, fer-les és com un joc, que els encantarà!
Us hi animau?
Ingredients per unes 24 peces:
- 2 làmines de pasta de fulls descongelades.
- Sucre.
- 50 gr de mantega.
- 100 gr de xocolata blanca per fondre.
- 100 gr de xocolata negre.
- Encenalls de colors.
Elaboració:
Començarem per ensucrar la zona de treball, igual que quan ho feim amb farina perquè no s’aferri. Posam una capa de sucre i a sobre hi col·locam la pasta de fulls. (No ha d’estar excessivament descongelada, el just perquè sigui manejable.) A sobre hi tornam posar una capa de sucre, i amb les mans espitjam per fixar una mica el sucre. Ara, amb l’ajuda d’un aprimador, estiram una miqueta (no gaire!) la massa. Tot seguit, fonem la mantega al microones, i amb un pinzell, estenem una fina capa sobre la pasta de fulls i procedim a donar-li forma.(És més complicat d’explicar que de fer!)
Encenem el forn a 200 ºC.
Per això, doblam un extrem cap a la meitat de la massa, i després, l’altre extrem a fi de que es toquin al centre. Ara, procedim a fer el mateix amb els altres dos extrems, que es tornaran trobar al centre. En aquest cas, deixau un centímetre de separació més o menys entre ells. Finalment, agafam un extrem, i el col·locam sobre l’altre. Ens queda com un rectangle prim i gruixut, veritat? Idò ara procedim a tallar-lo amb decisió i amb un ganivet esmolat en porcions d’un dit de gruixa, i els col·locam sobre una llauna amb un paper de forn. Hem de deixar molt d’espai entre una i altre, perquè creixen al forn. Les pinzellam lleugerament de la mantega restant (opcional).
Procedim a enfornar-los durant uns 20 minuts, o fins que siguin ben rosses. Les treim del forn i les deixam refredar.
Mentre refreden, fonem al microones les dues xocolates, removent-les cada 30 segons, a fi de que no es cremi.
I ja per acabar, quan les palmeretes siguin fredes, les banyam a la xocolata, i les adornam amb els encenallets de colors. Deixam refredar, i que facin profit!.
Desitjar-vos una dolça primavera a tots.
Quines galetes més bones, però la presentació ja és de decorador professional!!! Una abraçada
Moltíssimes gràcies Mònica! Un petonàs per tu.
Que xules!!! m’encanta la decoració !!!
Chus
Oooh! Gràcies Chus!
Petons.