No he perdut el cap, que segur que més d’un ho ha pensat! Pels que ja n’heu menjat sabeu (si us han agradat) que són molt bones, i pels que no, i sou molt fans de les fraules, creieu-me que és una manera fantàstica de menjar-se-les. Ah! I pels que no us agrada el vinagre, us anim a que com a mínim els doneu una oportunitat. De fet, qui em va recordar la recepta, fou n’Apol·lònia a qui el vinagre no la mata, però les fraules així, li agraden moltíssim. (Gràcies guapa!)
El vinagre, ressalta el gust de la fraula, que ara n’és temporada i estan a molt bon preu i sobre tot és quan són millors de gust. El iogurt grec, és opcional, i per acompanyar-ho, però totes soles també són excel·lents, no necessiten res més. Com veieu és una recepta fàcil, senzilla, bona, i sobre tot, sana. Què podem demanar més? A més a més, amb aquesta recepta, em present al Concurs Mossegades del més d’Abril a Anardetapes.
Dit això, ens posam amb la recepta?
Ingredients per a 4 persones:
- 800 gr de fraules netes.
- 3 i 4 cullerades de vinagre balsàmic.
- 80 gr de sucre.
- Una beina de vainilla.
- 4 iogurts grecs.
Elaboració.
Començam per llevar el capoll a les fraules, i les tallam a daus petits. Les col·locam dins un bol, i les banyam amb el vinagre, i després el sucre. Tallam la beina de vainilla per la meitat i l’hi posam dintre també. Ho mesclam tot, ho tapam amb un paper film, i ho ficam dins la gelera per deixar-les macerar d’un dia per l’altre. (O del matí al vespre)
Passat el temps, les traiem de la gelera i en retiram la beina de vainilla. Podem observar que han fet un suc rogenc obscur, amb un gust particular (personalment, m’encanta!). És el moment de posar-los dins una copa, o on els vulguem servir. Per això, posarem unes primeres cullerades de fraules, després el iogurt grec, i així successivament fins en haver acabat la copa. I ja el podem gaudir!
Bon profit a tots!
Molt interessant la recepta i preciosa la presentació!!! Que hi hagi moooolta sort!
Sí, la veritat és que, si no n’has menjat mai, crida molt l’atenció. Però, de veritat és que t’anim a que les tastis, i em diguis que t’ha semblat. Gràcies Mònica!
La veritat és que així són boníssimes! Ja tens el meu vot!
Moltíssimes gràcies Guida! Sí ho dius tu, segur que sí! 🙂