Púding de pa de llet.

5.

Entre examen i examen, una troba un moment per escapar-se a la cuina i preparar alguna cosa ràpida. I això, és el que vaig fer jo ahir horabaixa. Tenim molts ous, i pensant amb mon pare, vaig fer-li aquest púding, perquè als matins en pugui menjar un trosset. És sobre tot ràpid, senzill i dóna resultat. Jo no hi vaig posar sucre cremat (caramel) al fons, perquè mon pare, no li agrada gaire, i ja que el feia per ell, almenys que sigui al seu gust! Però com podeu veure a les fotos, n’hi he posat de líquid per sobre, i també dóna bon resultat, i fa la recepta encara més fàcil. Això sí, si teniu temps, i vos agrada el caramel, no dubteu en fer-lo i posar-lo al fons del motlle, que personalment el resultat encara és millor.

Per altre banda, vos vull comentar que jo ho he fet amb pa de llet, però podeu utilitzar el que més us agradi! Magdalenes, coca, croissant, ensaïmada, pa de motlle… Qualsevol brioixeria que us hagi quedat pel rebost, i ja sigui seca. Això sí, si sou com jo, que no teniu brioixeria d’uns quants dies, i frisau de fer el púding, podeu posar el pa de llet tallat a trossos (o la vostre elecció) al forn, a 120 graus amb el “turbo” i deixar-lo uns 20 minuts. En treure’l, serà sec.

Després d’aquests aclariments, ens hi posam?

Ingredients. 

  •  4 panets de llet secs. 
  • 3 ous.
  • 4 vermells d’ou.
  • 60-80 gr de sucre morè.
  • 800 gr de llet.
  • Ratlladura de mitja llimona.
  • Una cullerada de conyac.
  • Canyella en pols.
  • Mantega per untar el motlle.

Elaboració per 8-10 persones.

Primer, encenem el forn a 180 graus.

Abocarem els vermells i els ous dins un bol, i ho batrem bé amb una vareta, com si fossin per fer una truita. Després, hi posam el sucre, i ho mesclam lleugerament, i després, hi abocam la llet, el conyac, la canyella en pols al gust, i la ratlladura de la llimona. Ho tornam a mesclar bé, i ja quasi ho tenim apunt.

A continuació, untam un motlle llarguer de mantega, col·locam els panets de llet al fons, i hi abocam la mescla de la llet i els ous. Deixam que els panets absorbeixin la llet, i si és necessari els espitjarem una mica amb els dits perquè es banyin bé. Empolvorem de sucre morè per sobre i després, taparem el motlle amb paper de plata.

Dins una rostidora, col·locam el motlle, i la omplim d’aigua calenta fins unes 3/4 parts de l’altura del motlle. Ho portam al forn, i ho covem uns 50 minuts. Jo el deix refredar dins el mateix forn, i quan ja està a temperatura ambient, el trec i el poso dins la gelera. En voler, és llest per gaudir-lo!

Bon profit!

1.

15 thoughts on “Púding de pa de llet.

  1. Com sempre, una delícia!!! això va molt bé per aprofitar qulsevol cosa que ens quedi arrossegant per casa. Moltes gràcies, preciosa, i molta sort en les teves “batalles”. Una besada ben forta,

  2. Hola!! Avui he conegut el teu bloc a través del de Bojos per la cuina. I crec que aviat faré qualque recepta de les que he vist per aquí! Enhorabona pel bloc i sort amb els exàmens 😉

Deixa un comentari